Menu

Industria alimentara

Igiena este deosebit de importanta in orice domeniu, cu precadere insa in domeniul alimentar. In lipsa ei, starea de sanatate a consumatorilor este in pericol. Normele de igiena in domeniul alimentar au rolul de a preveni imbolnavirile, de a promova sanatatea si, in general, de a mentine o durata cat mai mare de viata a consumatorilor.

Respectarea cu strictete a normelor de igiena din industria alimentara este esentiala pentru siguranta consumatorilor, dar si a celor care lucreaza in domeniu. Acestea se aplica tuturor unitatilor alimentare care produc, prelucreaza, servesc, depoziteaza, transporta si desfac alimente. In toate unitatile alimentare nu trebuie sa se permita degradarea, impurificarea sau contaminarea alimentelor.

Nici un alt domeniu de activitate nu presupune o rigoare mai mare a igienei precum insasi industria care se ocupa de prepararea si prelucrarea alimentelor. Acest fapt este incontestabil astazi, mai ales datorita cererii si aportului colosal de mancare, fie aceasta preparata sau procesata, la fiecare minut.

HACCP (Hazard Analysis Critical Control Point) este un sistem al sigurantei alimentare recunoscut la nivel international, bazat pe o analiza sistematica a procesului de productie, ce dovedeste ca riscurile legate de siguranta produselor alimentare sunt identificate, evaluate si tinute sub control. HACCP presupune identificarea riscurilor, controlul si monitorizarea punctelor critice ale proceselor unde ar putea fi compromisa calitatea produselor alimentare.

De asemenea, echipa noastra recomanda folosirea codului de culori in curatenia profesionala din industria alimentara si ofera o selectie adecvata de culori pentru diferite domenii de curatare a suprafetelor.

Va recomandam produse durabile si calitative de curatenie avizate HACCP, de la raclete, galeti, scrapere, diverse recipiente, etc., menite sa satisfaca si sa corespunda standardelor din industria alimentara pentru prepararea, depozitarea, servirea, sortarea si transportul alimentelor in deplina siguranta.