Menu

Institutii medicale

Igiena este premisa fundamentala pentru asigurarea unei ingrijiri medicale cat mai sigure. In intreg sectorul medical, bacteriile patogene se raspandesc cu repeziciune de la personalul in domeniu la pacienti, ducand adesea la infectii si la raspandirea acestora. Problema incepe sa devina din ce in ce mai serioasa atunci cand bacteriile sunt rezistente la infectii, cazuri des intalnite in spitalele noastre, dupa cum bine stim, crescand in mod semnificativ caile de recuperare.

Indeosebi in zonele sensibil igienic, in spatiile medicale, cum ar fi spitalele, clinicile, cabinetele medicale sau caminele de batrani, codul de culori, pentru o curatenie profesionala, folosit adecvat, previne si reduce semnificativ riscul aparitiei germenilor.

Din acest motiv, Romsales Distribution recomanda si doreste a fi implementata cat mai bine aceasta metoda de curatenie. Codarea zonelor folosind culorile se recomanda a fi implementata atat la suprafete de lucru, la pardoselile din diferite incaperi, unelte de lucru, cat si la separarea deseurilor.

Echipa noastra recomanda folosirea codului de culori in curatenia profesionala si ofera o selectie adecvata de culori pentru diferite domenii de curatare a suprafetelor. Aceasta selectie se aplica pentru lavete, mopuri, manere si galetile necesare procesului de curatenie. Mai exact, este foarte indicat ca pentru fiecare tip de suprafata si fiecare arie, care urmeaza a fi curatata, sa se foloseasca o anumita culoare, specifica ariei de aplicare. Acest lucru impiedica deterioararea suprafetelor si garanteaza rezultate optime.

De exemplu, in spitale, unde este nevoia cea mai mare pentru implementarea acestui cod este indicat sa se foloseasca mopuri pe culori pentru fiecare sectie in parte, pentru evitarea contaminarilor incrucisate, alaturi de detergenti si dezinfectanti profesionali.