Menu

Termeni si Conditii

 1. DEFINITII SI TERMENI

Termenii si conditiile generale prevazute in continuare se vor aplica tuturor vanzarilor de bunuri de catre Romsales Distribution si partenerii sai, prin intermediul site-ului de prezentare / magazinului virtual www.romsales.ro catre Cumparator si pot fi modificate oricand de catre Romsales Distribution fara notificare prealabila.

Astfel, urmatorii termeni vor insemna:

Romsales Distribution – este denumirea comerciala a S.C. Romsales Distribution S.R.L., persoana juridica de nationalitate romana, avand sediul social in Galati, str. Tecuci, nr. 156, avand numar de ordine in Registrul Comertului J17/1286/2008, cod unic de inregistrare fiscala RO 24108191 si punct de lucru in Braila, str. Ecoului, nr. 1, CP 810140, judetul Braila.

  

Cumparator – poate fi orice persoana fizica care are varsta de peste 16 ani sau persoana juridica sau orice entitate juridica care isi creeaza un Cont in Site si plaseaza o Solicitare, efectueaza o Solicitare fara a-si crea cont.

 

Vanzator – S.C. Romsales Distribution S.R.L. – www.romsales.ro.

 

Utilizator – orice persoana fizica care are varsta de peste 16 ani sau persoana juridica inregistrata pe Site, care, prin finalizarea procesului de creare a Contului, si-a dat acordul cu privire la clauzele specifice site-ului din sectiunea „Termeni si Conditii”.

   

Cont – sectiunea din Site formata din: prenume, nume, adresa de e-mail, telefon, parola si informatii legate de companie (denumire, cod fiscal, adresa de livrare, oras, judet) care permite Cumparatorului transmiterea Solicitarii si care contine informatii despre Client / Cumparator si istoricul Cumparatorului in Site (nr. Solicitarii, data efectuarii, adresa de livrare, starea Solicitarii, etc.). Utilizatorul este responsabil si se va asigura ca toate informatiile introduse la crearea Contului sunt corecte, complete si actualizate. In cazul  in care greseste introducerea datelor la crearea contului, poate reveni asupra lor pentrui a le edita / modifica.

 

Produse favorite – sectiunea din Cont care permite Utilizatorului / Cumparatorului sa isi creeze Liste cu Bunuri pe care doreste sa le urmareasca in vederea unei eventuale achizitii folosindu-se de serviciul oferit de catre Vanzator de urmarire a Bunurilor si Serviciilor prin primirea de Comunicari Comerciale din partea acestuia.

 

Lista produse – sectiunea din Site care permite Utilizatorului / Cumparatorului sa adauge Bunuri pe care doreste sa le achizitioneze la momentul adaugarii sau la un moment ulterior; in cazul in care Bunurile nu sunt achizitionate la momentul adaugarii prin plasarea Solicitarii, Utilizatorul / Cumparatorul va beneficia de serviciul oferit de catre Vanzator de urmarire a Bunurilor si Serviciilor prin primirea de Comunicari Comerciale din partea acestuia.

 

Site – magazinul online gazduit la adresa web https://www.romsales.ro/ si subdomeniile acestuia.

 

Solicitare - un document electronic ce intervine ca forma de comunicare intre Vanzator si Cumparator, prin care Cumparatorul plaseaza o solicitare trimitand lista produsele de care este interesat iar Vanzatorul primeste aceasta solicitare pe e-mail si raspunde punctual Cumparatorului in scris, la adresa de e-mail comunicata de catre el, la crearea Contului.

 

Bunuri – orice produs listat pe Site, inclusiv produsele mentionate in Solicitare, care urmeaza a fi furnizate de catre Vanzator, Cumparatorului ca urmare a Contractului incheiat.

 

Campanie – actiunea de a expune in scop comercial, un numar finit de Bunuri avand un stoc limitat si predefinit, pentru o perioada limitata de timp stabilita de catre Vanzator.

 

Contract – reprezinta contractul la distanta incheiat intre Vanzator si Cumparator, fara prezenta fizica simultana a Vanzatorului si a Cumparatorului.

 

Continut – reprezinta:

 • toate informatiile de pe Site care pot fi vizitate, vizualizate sau altfel accesate prin utilizarea unui echipament electronic;
 • continutul oricarui e-mail trimis Cumparatorilor de catre Vanzator prin mijloace electronice si/sau orice alt mijloc de comunicare disponibil;
 • orice informatie comunicata prin orice mijloc de catre un angajat/colaborator al Vanzatorului, Cumparatorului, conform informatiilor de contactare, specificate sau nu de catre acesta;
 • informatii legate de Bunurile si/sau Serviciile si/sau tarifele practicate de Vanzator intr-o anumita perioada;
 • informatii legate de Bunurile si/sau Serviciile si/sau tarifele practicate de catre un tert cu care Vanzatorul are incheiate contracte de parteneriat, intr-o anumita perioada;
 • date referitoare la Vanzator, sau alte date privilegiate ale acestuia.

 

Document – prezentele Termene si Conditii.

 

Comunicari Comerciale – orice tip de mesaj trimis (cum ar fi: e-mail/SMS/telefonic/mobile push/webpush/etc.) continand informatii generale si tematice, informatii cu privire la produse similare sau complementare cu cele pe care le-ati solicitat, informatii cu privire la oferte sau promotii, informatii referitoare la Bunurile adaugate in sectiunea “Cont / Lista produse” sau sectiunea  “Cont / Produse favorite” precum si alte comunicari comerciale cum ar fi cercetari de piata si sondaje de opinie.

 

Specificatii – toate specificatiile si/sau descrierile Bunurilor cum sunt precizate in descrierea acestora.

  

 1. DOCUMENTE CONTRACTUALE

2.1. Prin inregistrarea unei Solicitari pe Site, Cumparatorul este de acord cu forma de comunicare (telefonic sau e-mail) prin care Vanzatorul isi deruleaza operatiunile comerciale.

2.2. Notificarea primita de catre Cumparator dupa efectuarea Solicitarii are rol de informare si nu reprezinta acceptarea Solicitarii. Aceasta notificare se face electronic (e-mail) sau telefonic.

2.3. Pentru motive justificate, Vanzatorul isi rezerva dreptul de a modifica cantitatea Bunurilor din Solicitare. Daca modifica cantitatea de Bunuri din Solicitare va anunta Cumparatorul la adresa de e-mail sau la numarul de telefon puse la dispozitia Vanzatorului la efectuarea Solicitarii si va retransmite oferta / solicitarea refacuta, Cumparatorului.

2.4. Contractul se considera incheiat intre Vanzator si Cumparator in momentul primirii de catre Cumparator de la Vanzator, prin intermediul postei electronice si/sau SMS a notificarii de expediere a Solicitarii, respectiv prin finalizarea unei Comenzi.

2.5. Documentul si informatiile puse la dispozitie de catre Vanzator pe Site vor sta la baza Contractului, in completarea acestuia fiind certificatul de garantie emis de catre Vanzator sau un furnizor al acestuia pentru Bunurile achizitionate.

 

 1. POLITICA DE SOLICITARE OFERTA ONLINE

  3.1. Comunicarea cu Vanzatorul se poate realiza prin interactiunea directa cu acesta sau prin adresele mentionate la sectiunea “contact” din Site. Vanzatorul are libertatea de a gestiona informatiile primite fara a fi nevoit sa aduca justificari pentru aceasta.

 

3.2. In cazul unui volum de trafic neobisnuit de mare provenit din partea unei retele de internet, Romsales isi rezerva dreptul de a cere Utilizatorilor/Cumparatorilor introducerea manuala a codurilor de validare de tip captcha, in vedere protejarii informatiei din cadrul Site-ului. 

 

3.3. Romsales poate publica pe Site informatii despre Bunuri si/sau Servicii si/sau promotii practicate de catre acesta sau de catre oricare alt tert cu care Romsales are incheiate contracte de parteneriat, intr-o anumita perioada de timp si in limita stocului disponibil.

 

3.4. Toate informatiile folosite pentru descrierea Bunurilor disponibile pe Site (imagini statice / dinamice / prezentari multimedia / etc.) nu reprezinta o obligatie contractuala din partea Vanzatorului, acestea fiind utilizate exclusiv cu titlu de prezentare.

 

 1. Drepturile si obligatiile partilor

4.1. Vanzatorul isi va utiliza cunostintele sale profesionale si tehnice pentru a atinge rezultatul stipulat in Solicitarea de oferta si va trasnmite informatii despre Bunurile care indeplinesc cerintele si specificatiile Cumparatorului exprimate in Solicitare.

4.1.1. Informatiile prezentate pe site-urile Vanzatorului au caracter informativ si pot fi modificate de catre Vanzator, fara o anuntare prealabila. Descrierile produselor pot fi incomplete, insa vanzatorul face eforturi de a prezenta informatiile cele mai relevante, pentru ca produsul sa fie utilizat in parametrii pentru care a fost achizitionat.

4.2. Beneficiarul se obliga sa informeze furnizorul in termen de 24 de ore asupra oricarei schimbari a datelor de identificare  a societatii comerciale (sediu, numar de inregistrare la Registrul Comertului, banca, cont bancar, etc.) orice litigiu de natura sa afecteze grav situatia juridica a firmei (incapacitate de plata, insolventa, reorganizare).

 

5. DREPTUL DE PROPRIETATE INTELECTUALA SI INDUSTRIALA

5.1. Continutul, astfel cum este definit in preambul, incluzand dar nelimitandu-se la logo-uri, reprezentari stilizate, simboluri comerciale, imagini statice, imagini dinamice, text si/sau continut multimedia prezentate pe Site, sunt proprietatea exclusiva a Romsales, acestuia fiindu-i rezervate toate drepturile obtinute in acest sens in mod direct sau indirect (prin licente de utilizare si/sau publicare).

5.2. Utilizatorului / Cumparatorului nu ii este permisa copierea, distribuirea, publicarea, transferul catre terte parti, modificarea si/sau altfel alterarea, utilizarea, legarea la, expunerea, includerea oricarui Continut in orice alt context decat cel original intentionat de Romsales Distribution, includerea oricarui Continut in afara Site-ului, indepartarea insemnelor care semnifica dreptul de autor al Romsales asupra Continutului precum si participarea la transferul, vanzarea, distributia unor materiale realizate prin reproducerea, modificarea sau afisarea Continutului, decat cu acordul scris expres al Romsales Distribution. 

5.3. Orice Continut la care Utilizatorul / Cumparatorul are si/sau obtine acces prin orice mijloc, se afla sub incidenta Documentului, in cazul in care Continutul nu este insotit de un acord de utilizare specific si valid incheiat intre Romsales Distribution si acesta, si fara nicio garantie implicit sau expres formulata din partea Romsales Distribution cu referire la acel Continut.

5.4. Utilizatorul / Cumparatorul poate copia, transfera si/sau utiliza Continut numai in scopuri personale sau non-comerciale, numai in cazul in care acestea nu intra in conflict cu prevederile Documentului.

 5.5. In cazul in care Romsales Distribution confera Utilizatorului / Cumparatorului dreptul de a utiliza sub forma descrisa intr-un acord de utilizare distinct, un anumit continut, la care Utilizatorul / Cumparatorul are sau obtine acces in urma acestui acord, acest drept se extinde numai asupra acelui sau acelor continuturi definite in acord, numai pe perioada existentei acestuia sau acestor continuturi pe site sau a perioadei definite in acord, conform conditiilor definite, in cazul in care acestea exista si nu reprezinta un angajament contractual din partea Romsales Distribution pentru respectivul Utilizator / Cumparator sau oricare alt tert care are/obtine acces la acest continut transferat, prin orice mijloc si care ar putea fi sau este prejudiciat in orice mod de pe urma acestui continut, in timpul sau dupa expirarea acordului de utilizare. 

5.6. Niciun Continut transmis catre Utilizator sau Cumparator, prin orice mijloc de comunicare (electronic, telefonic, etc.) sau dobandit de acesta prin accesare, vizitare si/sau vizualizare nu constituie o obligatie contractuala din partea Romsales Distribution si/sau al angajatului/prepusului Romsales care a mijlocit transferul de Continut, in cazul in care aceasta exista, fata de respectivul continut.

4.7. Este interzisa orice utilizare a Continutului in alte scopuri decat cele permise expres prin prezentul Document sau de acordul de utilizare care il insoteste, in cazul in care acesta exista.

 

5. CONFIDENTIALITATE

5.1. Romsales Distribution va pastra confidentialitatea informatiilor de orice natura pe care le furnizati. Dezvaluirea informatiilor furnizate se va putea face doar in conditiile mentionate in prezentul Document. 

5.2. Nicio declaratie publica, promovare, comunicat de presa sau orice alt mod de dezvaluire catre terte parti nu va fi facuta de Cumparator cu privire la Solicitarea de oferta/Contract fara consimtamantul prealabil scris al Vanzatorului. 

5.3. Prin transmiterea de informatii sau materiale prin intermediul acestui site, oferiti Vanzatorului acces nerestrictionat si irevocabil la acestea, dreptul de a utiliza, reproduce, afisa, modifica, transmite si distribui aceste materiale sau informatii. Sunteti, de asemenea, de acord ca Vanzatorul sa poata utiliza liber, in interes propriu, aceste informatii, idei, concepte, know-how-uri sau tehnici pe care ni le-ati trimis prin intermediul Site-ului. Romsales Distribution nu va constitui subiect de obligatii referitoare la confidentialitatea informatiilor trimise, daca legislatia in vigoare nu prevede alte specificari in acest sens.
5.4. Mesajele Romsales Distribution sunt transmise prin intermediul partenerilor specializati si agreati de Romsales. Astfel sunt asigurate confidentialitatea si securitatea informatiilor. Prin transmiterea de informatii sau materiale prin intermediul acestui site, oferiti Vanzatorului acces nerestrictionat si irevocabil la acestea, dreptul de a utiliza, reproduce, afisa, modifica, transmite si distribui aceste materiale sau informatii. Sunteti, de asemenea, de acord ca Vanzatorul sa poata utiliza liber, in interes propriu, aceste idei, concepte, know-how-uri sau tehnici pe care ni le-ati trimis prin intermediul site-ului www.romsales.ro. Prin inscrierea in baza de date Romsales Distribution, cumparatorul isi ofera consimtamantul expres, in limitele legislatiei in vigoare, de a fi contactat de catre terti, parteneri ai Romsales; furnizori de servicii de marketing, alti furnizori de servicii; agentii de stat sau guvernamentale atunci cand legislatia specifica prevede acest lucru; alte companii cu care Romsales poate dezvolta programe comune de ofertare pe piata produselor noastre, etc.

 

6. COMUNICARI COMERCIALE

6.1. Utilizatorul / Cumparatorul isi poate modifica in orice moment optiunea cu privire la acordul dat Vanzatorului pentru Comunicarile Comerciale continand informatii generale si tematice inclusiv informatii cu privire la oferte sau promotii, dupa cum urmeaza:

6.1.2. Prin modificarea setarilor din Cont la sectiunea “Detalii cont”;

6.1.3. Prin debifarea casutei „Abonare newsletter - Noutati si oferte”;

6.1.4. Prin contactarea Vanzatorului.

6.2. Prin adaugarea de Bunuri in sectiunea din Cont:

Lista produse” - Vanzatorul va putea transmite Utilizatorului / Cumparatorului Comunicari Comerciale cu privire la:

 • preturile Bunurilor adaugate in sectiunea “Lista produse”;
 • recomandari de Bunuri similare cu cele adaugate in sectiunea “Lista produse”;
 • existenta Bunurilor din sectiunea “Lista produse”;
 • disponibilitate stoc Bunuri adaugate in sectiunea “ Lista produse”.

Produse favorite” - Vanzatorul va putea transmite Utilizatorului / Cumparatorului Comunicari Comerciale cu privire la:

 • preturile Bunurilor adaugate in sectiunea “produse favorite”;
 • recomandari de Bunuri similare cu cele adaugate in sectiunea “produse favorite”;
 • existenta Bunurilor din sectiunea “produse favorite”;
 • disponibilitate stoc Bunuri adaugate in sectiunea “produse favorite”.

6.3. In urma achizitionarii unui Bun, Vanzatorul va putea transmite Cumparatorului / Utilizatorului Comunicari Comerciale cu privire la:

 • sugestii de Bunuri recomandate a fi utilizate impreuna cu Bunul achizitionat.

6.4. Clientul / Utilizatorul se poate dezabona, in orice moment, de la Comunicarile Comerciale mentionate la punctul 6.3. de mai sus  prin accesarea link-ului de dezabonare afisat in mesajele comerciale primite de la Romsales sau prin contactarea Romsales in acest sens.

6.5. De asemenea, pentru imbunatatirea ofertei de Bunuri si a experientei de cumparare, vom folosi datele dvs. pentru efectuarea de cercetari de piata si sondaje de opinie. Informatiile obtinute in urma acestor cercetari de piata si a sondajelor de opinie nu vor fi utilizate in scopuri publicitare ci doar in cele mentionate mai sus. Raspunsurile dvs. la cercetarile de piata si sondajele de opinie nu vor fi asociate cu identitatea dvs. si nici transmise catre terți și nici nu vor fi publicate. Puteti obiecta la utilizarea datelor in scopuri de cercetare de piata si sondaje de opinie in orice moment, prin accesarea link-ului de dezabonare afisat in mesaj sau prin contactarea Romsales Distribution.

 

 

7. RASPUNDERE

 7.1. Prin crearea si utilizarea Contului, Utilizatorul / Cumparatorul isi asuma raspunderea pentru mentinerea confidentialitatii datelor de Cont (user si parola) si pentru gestionarea accesarii Contului, si, in masura permisa de legislatia in vigoare, este responsabil de activitatea derulata prin intermediul Contului sau.

 7.2. Prin crearea Contului si/sau utilizarea Continutului si/sau plasarea Solicitarilor, Utilizatorul/ Cumparatorul accepta in mod expres si fara echivoc Termenele si Conditiile Site-ului in ultima versiune actualizata care este comunicata in cadrul Site-ului, existenta la data crearii Contului si/sau utilizarii continutului si/sau la data plasarii Solicitarii.

7.3. Vanzatorul isi rezerva dreptul de a actualiza si modifica periodic Termenele si Conditiile Site-ului pentru a reflecta orice modificari ale modului si conditiilor de functionare a Site-ului sau orice modificari ale cerintelor legale. Documentul este opozabil Utilizatorilor/ Cumparatorilor de la momentul afisarii in Site.  In cazul oricarei astfel de modificari, vom afisa pe Site versiunea modificata a Documentului, motiv pentru care va rugam sa verificati periodic continutul acestui Document.

 

8. PRELUCRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL

-        Ce date personale colectam si de ce le colectam?

In general, colectam datele dvs. cu caracter personal direct de la dumneavoastra, astfel incat aveti controlul asupra tipului de informatie pe care ne-o oferiti. Cu titlul de exemplu, primim informatii de la dvs., astfel: cand va creati un cont Romsales Distribution, ne transmiteti: adresa de e-mail, numele si prenumele, numar de telefon.

In cadrul paginii dvs. personale (Contul meu) din platforma Romsales Distribution aveti posibilitatea sa adaugati informatii suplimentare, precum: numar telefon mobil, adrese de livrare, adresa alternativa de e-mail, etc.

Cand plasati o Solicitare, ne furnizati informatii precum: produsul dorit, numele si prenumele, adresa de livrare, detalii de facturare, numar de telefon, etc.

Va oferim si posibilitatea de a va inregistra in platforma Romsales Distribution prin contul dvs. de Facebook, LinkedIn sau cel de Youtube. Daca optati pentru una dintre aceste variante, veti fi directionati catre o pagina administrata de Facebook, LinkedIn, Youtube, unde acestia va vor informa cu privire la transferul datelor dvs. catre Romsales Distribution. Puteti consulta politicile de confidentialitate Facebook, LinkedIn, respectiv Youtube, folosind urmatoarele link-uri:

-        https://www.facebook.com/about/privacy

-        https://www.linkedin.com/legal/privacy-policy

-        https://www.youtube.com/about/policies/#community-guidelines

Putem, de asemenea, sa colectam si sa prelucram ulterior anumite informatii cu privire la comportamentul dvs. in timpul vizitarii site-ului nostru web pentru a va putea personaliza experienta online si a va pune la dispozitie oferte adaptate profilului dvs. Va invitam sa aflati mai multe detalii in acest sens prin consultarea sectiunii privitoare la scopurile prelucrarii de mai jos.

Pe site-ul nostru web si in aplicatia smartphone putem stoca si colecta informatii in cookie-uri si tehnologii similare, conform Politicii de cookie-uri.

Nu colectam si nu prelucram in alt mod date sensibile, incluse de Regulamentul general privind protectia datelor in categorii speciale de date cu caracter personal. De asemenea, nu dorim sa colectam sau sa prelucram date ale minorilor care nu au implinit varsta de 16 ani.

Datele personale colectate cand vizitati site-ul nostru si completati formularul de contact:

 • datele de contact: nume si prenume, telefon, adresa de email si oras (doar pentru formularul de Solicitare). Aceste date ne sunt necesare pentru personalizarea ofertei si pentru ca aceasta sa ajunga la dumneavoastra in cel mai sigur mod.
 • informatii despre dispozitiv;
 • date de conexiune (ora, data si durata utlizarii paginii web);

In situatia in care doriti sa va angajati in cadrul S.C. Romsales Distribution S.R.L. si sa faceti parte din echipa, vom procesa acele date necesare in procesul de angajare, respectiv date de identificare (nume complet, sex, data nasterii), date de contact (numar de telefon, adresa de corespondenta si adresa de e-mail), precum si orice alte date pe care ni le aduceti la cunostinta prin CV-urile pe care ni le furnizati prin depunere sau transmitere in format fizic la sediul nostru si/sau electronic prin e-mail.

-        Care este scopul in care va prelucram datele si care sunt temeiurile juridice ale acestor prelucrari?

Vom utiliza datele dvs. cu caracter personal in urmatoarele scopuri:

Pentru prestarea serviciilor Romsales Distribution in beneficiul dvs.

Acest scop general poate include, dupa caz, urmatoarele:

a)     Crearea si administrarea contului in cadrul platformei Romsales Distribution;

b)     Prelucrarea Solicitarilor, inclusiv preluarea, validarea, raspunsul societatii noastre  la acestea;

c)      Solutionarea anularilor sau a problemelor de orice natura referitoare la Bunurile solicitate;

d)     Asigurarea serviciilor de suport, inclusiv oferirea de raspunsuri la intrebarile dvs. cu privire la Solicitarile dvs. sau la Bunurile Romsales.

 

Prelucrarea datelor dvs. pentru aceste scopuri este in cele mai multe cazuri necesara pentru incheierea si executarea unui contract intre Romsales Distribution si dvs. De asemenea, anumite prelucrari subsumate acestor scopuri sunt impuse de legislatia aplicabila, inclusiv legislatia fiscala si contabila.

 

Pentru imbunatatirea serviciilor noastre:

Ne dorim in permanenta sa va oferim cea mai buna experienta de cumparare online. Pentru aceasta, putem colecta si utiliza anumite informatii in legătura cu comportamentul dvs. de Cumparator, va putem invita sa completati chestionare de satisfactie subsecvent finalizarii unei Solicitari sau putem desfasura, direct sau cu ajutorul unor parteneri, studii si cercetari de piata.

Ne intemeiem aceste activitati pe interesul nostru legitim de a desfasura activitati comerciale, avand intotdeauna grija ca drepturile si libertatile dvs. fundamentale sa nu fie afectate.

 

Pentru marketing:

Vrem sa va tinem la curent cu privire la cele mai bune oferte pentru produsele/serviciile care va intereseaza. In acest sens, va putem trimite orice tip de mesaj (cum ar fi: e-mail/SMS/telefonic/mobile push/webpush/etc.)  continand informatii generale si tematice, informatii cu privire la produse similare sau complementare cu cele pe care le-ati solicitat,0

 informatii cu privire la oferte sau promotii, informatii referitoare la produse adaugate in sectiunea “Cont / Lista produse” sau sectiunea  “Cont / Produse favorite” sau ati aratat interes sa le achizitionati, precum si alte comunicari comerciale cum ar fi cercetari de piata si sondaje de opinie, si putem afisa recomandari personalizate pe site-ul web. Pentru a va pune la dispozitie informatii de interes pentru dvs., putem folosi anumite date cu privire la comportamentul dvs. de cumparator (de ex. produsele vizualizate / adaugate in wishlist / achizitionate) pentru a va crea un profil. Ne asiguram intotdeauna ca aceste prelucrari se efectueaza cu respectarea drepturilor si libertatilor dvs. si ca deciziile luate in baza acestora nu au efecte legale asupra dvs. si nu va  afecteaza similar intr-o masura semnificativa.

In cele mai multe cazuri, ne intemeiem comunicarile de marketing pe consimtamantul dvs. prealabil. Va puteti razgandi si retrage consimtamantul in orice moment, prin:

-        modificarea setarilor din contul de client in sectiunea “Detalii cont / Newsletter”;

-        contactarea Romsales Distribution folosind detaliile de contact descrise mai sus.

In anumite situatii, ne putem baza activitatile de marketing pe interesul nostru legitim de a ne promova si dezvolta activitatea comerciala. In orice situatie in care folosim informatii cu privire la dvs. pentru un interes legitim al nostru, avem grija si luam toate masurile necesare pentru ca drepturile si libertatile dvs. fundamentale sa nu fie afectate. Cu toate acestea, ne puteti solicita oricand, prin mijloacele descrise mai sus, sa oprim prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal in scop de marketing, urmand sa dam curs cererii dvs.

 

Pentru apararea intereselor noastre legitime:

Pot exista situatii in care vom folosi sau transmite informatii pentru a ne proteja drepturile si activitatea comerciala. Acestea pot include:

-        masuri de protectie a site-ului web si a utilizatorilor platformei Romsales Distribution fata de atacuri cibernetice;

-        masuri de prevenire si detectare a tentativelor de fraudare, inclusiv transmiterea unor informatii catre autoritatile publice competente;

-        masuri de gestionare a diverselor altor riscuri.

Temeiul general al acestor tipuri de prelucrari este interesul nostru legitim de a ne apara activitatea comerciala, fiind inteles ca ne asiguram ca toate masurile pe care le luam garanteaza un echilibru intre interesele noastre si drepturile si libertatile dvs. fundamentale.

De asemenea, in anumite cazuri ne intemeiem prelucrarea pe dispozitii legale  cum ar fi obligatia de a asigura paza bunurilor si valorilor prevazuta de legislatia aplicabila in aceasta materie.

Analitice
Google Analitycs activeaza functia de anonimizare a IP-ului. Informatiile generate de cookie-ul Google Analytics cu privire la utilizarea site-ului nostru de obicei sunt transmise si stocate de Google pe un server din SUA. Anonimizarea IP a fost activata pe site-urile noastre, astfel incat adresa IP a utilizatorilor Google in statele membre ale Uniunii Europene sau in alte state contractante ale Acordului privind Spatiul Economic European sa fie scurtata in prealabil.
In numele furnizorului de website, Google va utiliza aceste informatii in scopul evaluarii utilizarii de catre dumneavoastra a website-ului, elaborarea de rapoarte privind activitatea website-ului pentru operatorii de site si furnizarea de alte servicii legate de activitatea website-ului si folosirea internetului de catre furnizorul de website. Termenul de pastrare a datelor in sistemul analitics este de 26 luni.

 

Partajarea datelor dumeavoastra:

Nu am vandut, nu vindem si nu vom vinde niciodata datele dumneavoastra catre terte parti. Oferim servicii care se bazeaza pe increderea clientilor si a potentialilor clienti, iar siguranta datelor personale este esentiala in acest proces.
Singurele entitati care au acces la datele utilizatorilor acestui site sunt agentiile sau furnizorii cu care colaboram in baza unor contracte ce contin clauze de confidentialitate, fara de care nu ne-am putea desfasura activitatea si, in cazuri exceptionale si doar pe baza unor cereri oficiale, institutiile publice care aplica legea in Romania.
De asemenea, anonimizam informatiile personale (astfel incat acestea sa nu va identifice) si sa le folosim in scopuri, inclusiv testarea sistemelor IT, cercetare, analiza datelor, imbunatatirea site-ului si a aplicatiei si dezvoltarea de noi produse si servicii.
In cazul in care vom divulga sau transfera datele dumneavoastra personale catre terti, vom face acest lucru cu respectarea dispozitiilor legale aplicabile si cu adoptarea de masuri pentru protectia, integritatea si securizarea acestora.
Pentru prelucrarea datelor personale putem folosi persoane imputernicite, (cu titlu de exemplu: prestatori si furnizori de: servicii IT, management de baze de date sau contacte, contabilitate, organizatori de evenimente).

-        Cat timp pastram datele dumneavoastra?

Vom stoca datele dumneavoastra pentru o perioada de 2 ani de la ultima dumneavoastra interactiune cu comunicarile transmise sau le vom sterge daca vom considera ca aceste date nu ne mai sunt necesare.
Datele personale folosite in scopul ofertarii se vor arhiva pentru o perioada de 2 ani.
Ca regula generala, vom sterge datele dumneavoastra personale atunci cand acestea nu mai sunt necesare pentru scopurile in care au fost colectate sau cand va retrageti consimtamantul in situatia in care prelucrarea datelor dumneavoastra se intemeiaza pe consimtamant. Reprezinta exceptii de la aceasta regula cazurile in care prelucrarea datelor personale este necesara in baza unor prevederi legale sau daca suntem indreptatiti sa continuam respectiva prelucrare. De asemenea, datele dumneavoastra personale vor putea fi pastrate de catre noi pentru o perioada mai mare fata de cele indicate anterior, numai in acele situatii in care stergerea imediata a acestora ar necesita suprascrierea sistemelor noastre de back-up si recuperare in caz de dezastru.

Publicitate on-line

Desfasuram campanii de publicitate online pentru informarea dumeavoastra in legatura cu produsele si serviciile pe care le oferim si/sau despre articolele publicate pe acest site.
In acest context folosim cateva retele de publicitate: Facebook, LinkedIn si Youtube, precum si mai multe tehnici de adresare a utilizatorilor in cadrul campaniilor – pe baza datelor demografice (sex, varsta, repartizare geografica, proximitate), sau a intereselor. Aceste informatii le obtinem prin intermediul retelelor amintite mai sus.

Iata care sunt drepturile dumeavoastra in contextul colectarii si prelucrarii datelor:

 1. Dreptul de a fi informat cu privire la modul in care sunt utilizate informatiile tale personale.
 2. Dreptul de acces la informatiile personale pe care le detinem despre tine.
 3. Dreptul de a solicita corectarea unor informatii personale inexacte pe care le detinem despre dumeavoastra (desi probabil ca puteti face cea mai mare parte a acestora prin Contul creat).
 4. Dreptul de a solicita ca in anumite circumstante sa stergem datele dumeavoastra sau sa nu le procesam sau sa le colectam.
 5. Dreptul de a opri mesajele de marketing direct si de a retrage in orice moment consimtamantul pentru o alta prelucrare bazata pe consimtamant.
 6. Dreptul de a solicita sa transferam sau sa portam elemente ale datelor dumeavoastra fie catre dumeavoastra, fie catre un alt furnizor de servicii.
 7. Dreptul de a depune o plangere, cu referire la folosirea datelor dumeavoastra, catre organele abilitate.

-        Cum securizam datele dumneavoastra?

Toate datele personale prelucrate de catre www.romsales.ro sunt protejate impotriva amenintarilor, prin masuri electronice si fizice de securitate si infrastructura IT corespunzatoare dar si prin proceduri interne de management de personal si acces ce asigura descoperirea, notificarea si documentarea oricaror eventuale incalcari ale securitatii datelor cu caracter personal.
In situatia putin probabila a unei incalcari a securitatii datelor dumneavoastra cu caracter personal, in cazul in care descoperim o astfel de incalcare cu risc pentru drepturile si libertatile dumneavoastra, vom notifica Autoritatea Nationala de Supraveghere privind Prelucrarea Datelor cu Caracter Personal (in continuare ANSPDCP), si va vom informa cu privire la aceasta situatie.
Modificari ale modului in care ne protejam confidentialitatea
Este posibil sa modificam din cand in cand aceasta pagina, pentru a reflecta modul in care procesam datele dumeavoastra.
Daca vom face modificari semnificative, vom anunta pe pagina web sau prin alte mijloace de contact, cum ar fi e-mail, astfel incat sa puteti revizui modificarile inainte de a continua utilizarea site-ului.
Dumneavoastra, in calitate de client sau utilizator, aveti dreptul de a modifica datele pe care le-ati declarat initial, asa cum se mentioneaza si categoria drepturilor pe care Regulamentul UE 2016/679 (GDPR) le-a instituit. Pe site exista formulare care va vor permite vizualizarea raportului cu privire la datele pe care le avem despre dumneavoastra, modificarea acestora sau stergerea.
S.C. Romsales Distribution S.R.L. se obliga ca datele colectate sa fie folosite numai in conformitate cu scopurile declarate, asa cum se mentioneaza in cadrul acestei politici de confidentialitate. Exceptie face situatia in care transferul/accesarea/vizualizarea/etc este ceruta de catre institutiile abilitate in aceste scopuri si in cazurile reglementate de legislatia in vigoare la data producerii evenimentului.

-        Cum ne contactati?

Daca nu ati gasit raspuns intrebarilor dumneavoastra in acest document sau daca aveti orice alte nelamuriri cu privire la datele dumneavoastra personale si/sau modul in care le prelucram va rugam sa ne contactati pe adresa de e-mail: marketing@romsales.ro.

 

9. FOLOLSIREA COOKIE-URILOR

9.1.          - Ce sunt cookie-urile?

Cookie-ul este un fisier de mici dimensiuni, format din litere si numere, care va fi stocat pe computerul, terminalul mobil sau alte echipamente ale unui utilizator de pe care se acceseaza internetul. Cookie-ul este instalat prin solicitarea emisa de catre terminalul utilizatorului catre un server Romsales Distribution sau catre un server al unei terte parti.

9.2.          - La ce sunt folosite cookie-urile?

Aceste fisiere fac posibila in principal recunoasterea terminalului utilizatorului si prezentarea continutului intr-un mod relevant, adaptat preferintelor utilizatorului.

Cookie-urile asigura utilizatorilor o experienta placuta de navigare si susțin eforturile Romsales Distribution pentru a oferi servicii mai adaptate utilizatorilor, ex: preferintele in materie de confidentialitate online, cosul de cumparaturi sau publicitate relevanta. De asemenea, sunt utilizate in pregatirea unor statistici anonime agregate care ne ajuta sa intelegem cum un utilizator beneficiaza de paginile noastre de internet, permitandu-ne imbunatatirea structurii si continutului lor, fara a permite identificarea personala a utilizatorului.

9.3.          - Ce cookie-uri folosim?

Folosim doua tipuri de cookie-uri: per sesiune si fixe. Cookie-urile per sesiune sunt fisiere temporare ce raman in terminalul utilizatorului pana la terminarea sesiunii sau inchiderea aplicatiei. Cookie-urile fixe raman pe terminalul utilizatorului pe o perioada determinata de parametrii cookie-ului sau pana sunt sterse manual de utilizator.

9.4.          - Cum sunt folosite cookie-urile de catre acest site?

O vizita pe acest site poate plasa urmatoarele tipuri de cookie-uri:

 • cookie-uri strict necesare pentru functionarea site-ului;
 • cookie-uri de analiza;
 • cookie-uri pentru publicitate.

Cookie-urile si/sau tehnologiile similare strict necesare sunt esentiale pentru buna functionare a site-ului, fiind setate pe dispozitivul dumneavoastra la accesarea site-ului sau in urma actiunilor efectuate in site, dupa caz. Puteti seta browser-ul dumneavoastra pentru a bloca cookie-urile, insa in acest caz anumite sectiuni ale site-ului nu vor functiona corect.

9.5.          - Contin cookie-urile sau tehnologiile similare date personale?

Cookie-urile sau tehnologiile similare in sine nu solicita informatii cu caracter personal pentru a putea fi utilizate si, in multe cazuri, nici nu identifica personal utilizatorii de internet. Exista insa situatii cand datele personale pot fi colectate prin utilizarea cookie-urilor pentru a facilita anumite functionalitati pentru utilizator sau pentru a oferi utilizatorului o experienta mai adaptata preferintelor sale. Astfel de date sunt criptate intr-un mod care face imposibil accesul persoanelor neautorizate la ele.

9.6.          - Ce sunt tehnologiile similare?

Exista alte tehnologii care pot fi utilizate in aceleasi scopuri precum cookie-urile.

Romsales Distribution utilizeaza ca tehnologie similara Local Storage.

9.7.          Blocare cookie-uri

In cazul in care doriti sa blocati cookie-urile, unele functionalitati ale site‑ului vor fi oprite, iar acest lucru poate genera anumite disfunctionalitati sau erori in folosirea site-ului nostru. De exemplu, blocarea cookie-urilor va poate impiedica sa:

 • cumparati online;
 • va autentificati in contul dumneavoastra.

Cele mai multe browsere sunt setate implicit sa accepte cookie-uri, dar aveti posibilitatea sa modificati setarile pentru a bloca unele sau toate cookie-urile.

Puteti sterge Cookie-urile prin accesarea setarilor browserului de Internet. Fie ca este vorba de Internet Explorer, Google Chrome, Mozilla Firefox sau altii, acestea permit salvarea in mod implicit a Cookie-urilor pe dispozitivele de pe care sunt accesate paginile web.

Puteti schimba oricand aceste setari din browser pentru a le bloca sau puteti alege sa fiti anuntat ori de cate ori Cookie-urile sunt transmise catre dumneavoastra, prin urmarea pasilor indicati in sectiunea respectiva din instructiunile de utilizare ale browserului dvs.

Mentionam ca site-ul nu va functiona daca veti dezactiva modulele cookie. 

Asadar, daca nu doriti sa acceptati cookiuri-le, puteti astfel configura browserele de internet:

Internet Explorer -> https://support.microsoft.com/ro-ro/help/17442/windows-internet-explorer-delete-manage-cookies#ie=ie-11

Mozilla Firefox à https://support.mozilla.org/ro/kb/sterge-cookies-pentru-elimina-informaiile-stocate-computer

Google Chrome à https://support.google.com/chrome/answer/95647?hl=ro

Opera à https://help.opera.com/en/latest/web-preferences/

Safari à https://support.apple.com/lv-lv/HT201265

Flash cookies (toate browserele) à http://www.macromedia.com/support/documentation/en/flashplayer/help/settings_manager07.html

iPhone, iPad si alte tipuri de la Apple à https://support.apple.com/lv-lv/HT201265

Telefoane cu Android à https://www.accessc.com/articles/clear-history-cookies-cache-android.html

Telefoane cu Windows 7 à https://support.microsoft.com/ro-ro/help/11696/windows-phone-7

9.8.          De ce sunt cookie-urile si/sau tehnologiile similare importante pentru Internet?

Cookie-urile si/sau tehnologiile similare reprezinta un punct central al functionarii eficiente a Internetului, ajutand la generarea unei experiente de navigare prietenoase si adaptate preferintelor si intereselor fiecarui utilizator. Refuzarea sau dezactivarea cookie-urilor poate face unele site-uri sau parti ale site-urilor imposibil de folosit.

Dezactivarea cookie-urilor nu inseamna ca nu veti mai primi, cu respectarea legislatiei, publicitate online – ci doar ca aceasta nu va mai putea tine cont de preferintele si interesele dvs., evidentiate prin comportamentul de navigare.

Exemple de intrebuintari importante ale cookie-urilor (care nu necesita autentificarea unui utilizator prin intermediul unui cont):

 • Continut si servicii adaptate preferintelor utilizatorului – categorii de produse si servicii.
 • Oferte adaptate intereselor utilizatorilor.
 • Retinerea parolelor
 • Retinerea filtrelor de protectie a copiilor privind continutul pe Internet (optiuni family mode, functii de safe search).
 • Limitarea frecventei de difuzare a reclamelor – limitarea numarului de afisari a unei reclame pentru un anumit utilizator pe un site.
 • Furnizarea de publicitate relevanta pentru utilizator.
 • Masurarea, optimizarea si adaptarea caracteristicilor de analiza – cum ar fi confirmarea unui anumit nivel de trafic pe un website, ce tip de conținut este vizualizat si modul cum un utilizator ajunge pe un website (ex: prin motoare de cautare, direct, din alte website-uri etc.). Website-urile deruleaza aceste analize privitoare la utilizarea lor pentru a-si imbunatati serviciile in beneficiul utilizatorilor.

 

 

9.9.          Securitate si aspecte legate de confidentialitate

In general browserele au integrate setari de confidentialitate care furnizeaza diferite niveluri de acceptare a cookie-urilor, perioada de valabilitate si stergere automata dupa ce utilizatorul a vizitat un anumit site.

Alte aspecte de securitate legate de cookie-uri:

 • Particularizarea setarilor browserului in ceea ce priveste cookie-urile pentru a reflecta un nivel confortabil pentru dumneavoastra al securitatii utilizarii cookie-urilor.
 • Daca sunteti singura persoana care utilizeaza computerul, puteti seta, daca doriti, termene lungi de expirare pentru stocarea istoricului de navigare si a datelor personale de acces.
 • Daca impartiti accesul la calculator, puteti lua in considerare setarea browserului pentru a sterge datele individuale de navigare de fiecare data cand inchideti browserul. Aceasta este o varianta de a accesa site-urile care plaseaza cookie-uri si de a sterge orice informatie de vizitare la inchiderea sesiunii de navigare.

 

9.10.       Ce cookie-uri colectam?

Cookie-uri strict necesare - de utilizare si pentru performanta paginilor web: Necesitatea lor se impune pentru functionarea optima a paginii web. Importanta lor este data si de faptul ca navigarea pe pagina sau securizarea anumitor parti ale paginilor web ar fi imposibila. Acestea retin preferintele utilizatorului pe acest site.

 

COOKIE

Descriere

COOKIE CART

Asocierea cu lista de produse.

CATEGORY_INFO

Stocheaza informatiile din categorie pe pagina, care permit afisarea mai rapida a paginilor.

COMPARE

Elementele pe care le aveti in lista Comparati produse.

CUSTOMER

O versiune criptata a id-ului dvs. de client cu magazinul.

CUSTOMER_AUTH

Un indicator daca sunteti in prezent conectat la pagina web.

CUSTOMER_INFO

An encrypted version of the customer group you belong to. - O versiune criptată a grupului de clienți din care faceți parte.

 

CUSTOMER_SEGMENT_IDS

Stocheaza ID-ul segmentului clientului.

EXTERNAL_NO_CACHE

Un indicator, care indica daca caching-ul este dezactivat sau nu.

FRONTEND

ID-ul dvs. de sesiune pe server.

GUEST-VIEW

Permite oaspetilor sa isi editeze solicitarile.

LAST_CATEGORY

Ultima categorie pe care ati vizitat-o.

LAST_PRODUCT

Cel mai recent produs pe care l-ati vizualizat.

NEWMESSAGE

Indica daca un mesaj nou a fost primit.

NO_CACHE

Indica daca este permisa utilizarea cache-ului.

PERSISTENT_SHOPPING_CART

Un link catre informatii despre cosul dvs. si istoricul vizionarii daca ati solicitat site-ul.

RECENTLYCOMPARED

Elementele pe care le-ati comparat recent.

STF

Informatii despre produsele trimise prin e-mail prietenilor.

STORE

Vizualizarea paginei web sau limba pe care ati selectat-o.

USER_ALLOWED_SAVE_COOKIE

Indica daca un client a permis utilizarea cookie-urilor.

VIEWED_PRODUCT_IDS

Produsele pe care le-ati vizualizat recent.

WISHLIST

O lista criptata de produse adaugata in lista dvs. de preferinte.

WISHLIST_CNT

Numarul de articole din lista dvs. de preferinte.

 

10. FORTA MAJORA

10.1. Nici una din parti nu va fi raspunzatoare pentru neexecutarea obligatiilor sale contractuale, daca o astfel de neexecutare la termen si/sau in mod corespunzator, total sau partial este datorata unui eveniment de forta majora. Forta majora este evenimentul imprevizibil, in afara controlului partilor si care nu poate fi evitat.

 

11. LEGEA APLICABILA – JURISDICTIA

11.1. Prezentul contract este supus legii romane. Eventualele litigii aparute intre Vanzator si Utilizatori / Cumparatori se vor rezolva pe cale amiabila sau, in cazul in care aceasta nu va fi posibila, litigiile vor fi solutionate de instantele judecatoresti romane competente.

 

 

12.TERMENI SPECIALI

12.1 Facem toate eforturile pentru afisarea reala si corecta a imaginilor, insa in functie de calibrarea si rezolutia fiecarui monitor exista posibilitatea ca acestea sa fie diferite fata de produsul in original.